Festival sohbetleri
Bozcaada ve bölge gastronomisi üzerine sohbetler serisi ise, ada gastronomisinin önemli temsilcilerini konuk ediyor. Kuzey Ege Mutfağı adlı programda, Madam Niça’nın kurucuları; Oya Terzioğlu ve Saada Delen ile bölgedeki çeşitliliği sofralarına nasıl taşıdıklarını konuşurken; Sürdürülebilir Gıda ve Ekmek Yapımı programında ise, Maya Bozcaada’nın kurucusu ve Ada gastronomisi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Selçuk Aykan, çevre köylerden topladığı atalık tohumlarla elde ettiği tahıllardan ürettiği ekmeklerin hikâyesini anlatıyor.
Adanın yaşayan en eski bağcısı Haşim Yunatçı ise gerçekleştirilen Bozcaada’da Bağcılık, Endemik Üzümler ve Poyraz programında, adanın bağ bakımını, her yıl çıkan üzümlere yaptıkları teşekkür seremonisini ve Bozcaada’nın endemik üzümleri olan Çavuş, Vasilaki, Kuntra ve Karalahna’nın hikâyelerini dinleyicilerle paylaşıyor.
Bozcaada’da yaşayan ressam ve heykel sanatçısı Cansu Şimşek ile atölye ziyaretine davet eden Bozcaada’da Sanatçı Olmak programı ise, sanatçının adadan topladığı malzemelerle yaptığı üretimlerini seyirciyle buluşturuyor.
Festivalin caz müziği, uluslararası caz festivalleri, kültür ve sanat, çevresel sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, gastronomi gibi pek çok farklı konuda uzman isimleri ağırladığı çevrimiçi panellerinin yanında ayrıca; bu yılki teması “Ototelik”ten yola çıkarak hazırlanan Akış Sohbetleri ve sanatçılar, sektör profesyonelleri, sanat dünyasından isimlerin pandemi sürecinde yaşadıkları deneyimlerini ve üretimlerini konuştukları video ve podcast serisi Nasılız? da yeni içerik ve konuklarıyla festivalin dijital kanallarında yayınlanmaya devam ediyor.

Bozcaada Müzesi gezisi
Yazar, gazeteci, akademisyen, televizyoncu Prof. Dr. Haluk Şahin’in katıldığı Herkes Kendi Adasını Yaratır programını ise, bölgenin efsanelerle dolu tarihini merak edenlere hitap ediyor. Bugüne dek Bozcaada’ya dair yedi kitap yazmış olan Şahin, İlyada Destanı’ndaki Bozcaada’yı, Troya Savaşı’nda adanın nasıl bir rol oynadığını ve bölgenin pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmış tarihini anlatıyor.
Koleksiyoner M. Hakan Gürüney’in altı binden fazla belge ve objeden oluşan koleksiyonunun yanı sıra sürekli güncellenen içeriğiyle adeta adanın belleğine dönüşen, ve 2013 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) ödül alan Bozcaada Müzesi gezisi de programın dikkat çekici yapımlarından bir diğerini oluşturuyor.
Festival albümü
Bozcaada Caz Festivali’nin Türkiye’nin usta caz müzisyenlerini bir araya getirdiği müzik albümü Bozcaada Caz Festivali 2020 “Keşif” ise 28 Ağustos tarihinde dijital platformlarda yayınlanıyor. Space Goats etiketiyle çıkacak albüm, geçmiş yıllarda festivalde sahne almış müzisyenlerin Bozcaada’dan ilham alarak hazırladıkları özgün bestelerini ilk kez dinleyenlerle buluşturuyor.
2017 yılından beri düzenlenen Bozcaada Caz Festivali’nin Kendine Has, Volkswagen ve Jack Lives Here’ın da katkılarıyla hazırlanan bu yılki programını festivalin Instagram, Spotify ve YouTube kanallarında ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.